فهرست‌

اختر لغتك

 
درخواست تهیه آفلاین منبع
دسترسی به منابع الکترونیک
تسویه حساب
امانت/ تمدید/ رزرو
قالب پایان‌نامه
درخواست فرم آنلاین
خدمات کتابخانه برای‌
پژوهشگران
دانشجویان
اساتید‌
رویدادها
کارگاه‌‌های آموزشی
کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد با هدف ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی دانشجویان و پژوهشگران علاقه‌مند و افزایش دانش و مهارت‌های سواد اطلاعاتی، دوره‌های آموزشی فشرده‌ای را برگزار می‌کند. برای مشاهده و ثبت‌نام دوره‌های آموزشی برنامه‌ریزی شده کلیک کنید.
نشست‌های علمی و ادبی
نشست‌های علمی و ادبی در کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد به منظور تبادل نظر، تعمیق و گسترش مباحث علمی و ادبی برگزار می‌شوند. این نشست‌ها شامل کتاب‌خوانی، سخنرانی‌ و میزگردهای مختلف است که به صورت دوره‌ای برنامه‌ریزی می‌شوند.
نمایشگاه‌ها
نمایشگاه‌های مختلف کتابخانه مرکزی فرصتی ارزشمند برای ترویج دانش و ارتقای آگاهی عمومی فراهم می‌کند. این رویدادها شامل نمایشگاه کتاب، دستاوردهای علمی، فرهنگی، هنری و... می‌باشد. برای مشاهده اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
بازدیدهای آموزشی
بازدیدهای آموزشی از کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد فرصتی عالی برای آشنایی دانشجویان و اساتید با منابع اطلاعاتی، خدمات پژوهشی و امکانات کتابخانه است. در طول سال بازدیدهایی هم از سوی دانش‌آموزان و متقاضیان دیگر انجام می‌شود.
خبرها‌

 

 

 

درسال 2005 میلادی ریاضی دانی به نام Hirsch شاخصی را برای ارزیابی برونداد علمی محققان پیشنهاد نمود که در عین سادگی و سهولت کاربرد، نسبت به سایر شیوه های متداول ارزیابی،‌دارای مزایای بسیاری است. طبق تعریف شاخص h یک پژوهشگر عبارت است از h تعداد از مقالات وی که به هر کدام دسته کم h بار استناد شده باشد. اگر h مقاله از کل مقالات منتشر شده یک محقق طی n سال کار علمی، هرکدام حداقل h بار استناد دریافت کرده باشد، آن محقق دارای شاخص h است.

شاخص اچ به این پرسش پاسخ می­دهد که هر یک از پژوهشگران به تنهایی چه نقشی در پیشبرد و گسترش مرزهای علوم در حوزه­‌های مختلف دانش بشری دارند؟ در اصل شاخص H با استفاده از شمارش استنادها به حاصل کار یک پژوهشگر در طول حیات وی امتیاز می­دهد. این شاخص همزمان هم به کمیت (تعداد مقاله) و هم به کیفیت (تعداد استنادات ) اهمیت می‌دهد. در محاسبه این شاخص، تعداد استنادات به ترتیب نزولی مرتب می‌شود و شماره ردیف مقاله با تعداد استنادات مقابل آن مقایسه می‌شود تا تعداد استنادات با شماره مقاله برابر یا بیشتر از آن باشد. شماره آن مقاله، نشان­دهنده عدد H نویسنده است.

 

formules H-index